Contoh Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 8 Semester 1, Lengkap Dengan Kunci Jawaban

Berikut contoh soal Ujian Tengah Semester (UTS) kelas 8 semester 1 beserta kunci jawabannya.

Contoh soal UTS kelas 8 ini terdiri dari 15 soal pilihan ganda yang memuat pelajaran Bahasa Inggris.

Soal dan kunci jawaban UTS kelas 8 semester 1 ini hanya untuk panduan orang tua dalam memandu proses belajar anak.

Diharapkan siswa dapat mengerjakan soal UTS ini terlebih dahulu sebelum menengok kunci jawabannya.

Tribunnews.com tidak bertanggung jawab atas kesalahan jawaban pada contoh soal UTS ini.

A. Berilah tanda silang (x) di depan huruf a, b, atau c di depan jawaban yang benar !

Read the text then find the suitable words to complete the sentences as an answer of question number 1 to 6

Last week I …….(1) my grandmother’s house. I …….(2) public transportation to reach thehouse. On the trip, I …….(3) so many beautiful scenery there. My grandmother greet me, when I ……(4) her house. She looked so glad. She …..(5) me her delicious food, then we………..(6) together.

1. The suitable word for number 1 is… a. go to b. goes to c. went to d. gone to

Baca juga :  Kunci Jawaban Kelas 4 SD Tema 8 Halaman 96 97 98 99 100 Buku Tematik Subtema 2 Pembelajaran 4

Jawaban: c. went to

2. The suitable word for number 2 is… a. Took b. Take c. Taken d. Takked

Jawaban: a. Took

3. The suitable word for number 3 is… a. See b. Seen c. Saw d. Sawed

Jawaban: c. Saw

4. The suitable word for number 4 is… a. Came b. Come c. Comed d. Coming

Jawaban: a. Came

5. The suitable word for number 5 is… a. Give b. Gift c. Given d. Gave

Jawaban: d. Gave

6. The suitable word for number 6 is… a. Eat b. Eated c. Ate d. Eating

Jawaban: c. Ate

Last holiday I went to Paris. I visited museums and sat in public gardens. A friendly waiter taught me a few words of French. Then he lent me a book. I read a few lines, but I did not understand a word. Everyday I thought about postcards. My holidays passed quickly, but I did not send any cards to my friends. On the last day I made a big decision, I got up early and bought thirty seven cards. I spent the whole day in my room, but I did not write a single card!

Baca juga :  Contoh Soal UTS Atau PTS PAI Kelas 9 Semester 2, Dilengkapi Kunci Jawabannya

7. What is the text about? a. Visiting museum b. Postcard c. Words of French d. Holiday

Jawaban: d. Holiday

8. What is the generic structure (tenses) of the text above? a. Simple present tense b. Simple past tense c. Present continues tense d. Simple future tense

Jawaban: b. Simple past tense

9. Whom did the writer meet in Paris? a. Friendly waiter b. His friends c. Postman d. Mother

Jawaban: a. Friendly waiter

10. What was the first place the writer visited? a. Museum b. Public garden c. His room d. Post office

Jawaban: a. What was the first place the writer visited?

11. ‘I read a few lines, …’ What does the underlined phrase mean? a. Words in a postcard b. Text on the book c. Museum guiding d. Garden’s rules

Jawaban: b. Text on the book

Read the text to answer question number 12 to 15.

Adam’s Diary May 2010

23 Sunday. When I got up, I felt ill, I went back to bed. Mum called the doctor. But he couldn’t come, because he was ill too.

Baca juga :  Kunci Jawaban Tema 7 Kelas 4 SD Halaman 102 103 104 106 107 108: Perbedaan Montase, Kolase, Mozaik

24 Monday. The doctor come at 11 O’clock. He wrote a prescription for some medicine. Mum bought it in the drugstore. It was horrible. Yuck!

25 Tuesday. Dad bought me model aeroplane. I read the instructions, but I couldn’t make it, because the dog ate the glue.

12. What happened at 23rd May to Adam? a. He couldn’t come b. He wrote a prescription c. He felt ill d. He was slipping

Jawaban: c. He felt ill

13. Who called the doctor? a. Father b. Adam c. Mother d. Doctor

Jawaban: c. Mother

14. What did the doctor write at 24th? a. Instructions b. Model aeroplane c. Address of drugstore d. Prescription

Jawaban: d. Prescription

15. Adam could not make the aeroplane, why? Because… a. He felt ill b. The dog ate the glue c. The doctor was ill too d. Mum bought medicine

Jawaban: b. He felt ill

(Tribunnews.com/Enggar Kusuma)