Contoh Soal UTS SD Kelas 6 Semester 2 Mata Pelajaran Bahasa Jawa: Dilengkapi Kunci Jawabannya

Berikut contoh soal dan kunci jawaban ujian tengah semester (UTS) Sekolah Dasar (SD) kelas 6 semester 2 mata pelajaran Bahasa Jawa.

Contoh soal dan kunci jawaban UTS SD Kelas 6 dalam artikel ini dapat digunakan sebagai panduan belajar bagi siswa untuk penguat materi.

Contoh soal ini terdiri dari 10 soal pilihan ganda, beserta kunci jawabannya.

Soal

1. Ing ngisor iki sing ora perlu digatekake nalika maca pidhato yaiku…..

A. Lafal

B. Intonasi

C. Ekspresi

D. Busana

Jawaban: D

Pembahasan: Membaca pidato harus memperhatikan lafal, intonasi dan ekspresi.

2. Ukara ngisor iki sing nggunakake ngoko alus yaiku…..

A. Aku mengko sida ngampil buku panjenenga, mas!

B. Mbak kowe arep lunga menyang ngendi?

Baca juga :  KUNCI JAWABAN Tema 7 Kelas 5 SD Halaman 192 193 194 195 Buku Tematik Subtema 3 Pembelajaran 5

C. Dhik, kowe sida lunga apa ora?

D. Aku ora sida tindak nggone simbah

Jawaban: C

Pembahasan: Ngoko alus digunakan dalam percakapan sehari-hari kepada orang yang seumuran atau lebih muda dari kita.

3. Tibaning suwara saben sak gatra diarani…..

A. Guru lagu

B. Guru gatra

C. Guru wilangan

D. Pada

Jawaban: A

Pembahasan: Guru lagu adalah huruf vokal tertentu yang menjadi akhiran suatu baris.

4. Ingkang kinurmatan Bapak Kepala Sekolah

Ukara mau mawa teges…..

A. Menehi pakurmatan marang wong kang rawuh

B. Menehi pakurmatan marang sapadha-padha

C. Menehi pakurmatan marang wong kang durung rawuh

D. Menehi pakurmatan marang pangarsa pawiyatan

Baca juga :  Kunci Jawaban Modul 1 Merdeka Belajar Post Test Pelatihan Mandiri Pada Platform Merdeka Mengajar

Jawaban: D

Pembahasan: Kalimat di atas termasuk memberi penghormatan kepada Bapak Kepala Sekolah.

5. Bu guru lagi nulis ing papan tulis. Tembung kramane nulis yaiku…..

A. Ngagem

B. Ngasta

C. Nganggit

D. Nyerat

Jawaban: D

Pembahasan: Tembung kramane nulis yaiku nyerat.

6. Siti (tuku) klambi anyar marang ibuke.

Tembung sing ana jero kurung sing bener yaiku…..

A. Nuku

B. Dituku

C. Nuku

D. Ditukokake

Jawaban: D

Pembahasan: Kata yang tepat adalah ditukokake.

7. Ukara ngisor sing nggunakake basa krama alus yaiku…..

A. Budhe tindak pasar mundhut beras ketan

B. Budhe tindak peken mundhut beras ketan

C. Budhe lunga peken tumbas beras ketan

D. Budhe tindak pasar tumbas beras ketan

Baca juga :  Contoh Soal UTS Matematika Kelas 9 Semester 1, Lengkap Beserta Kunci Jawaban

Jawaban: B

Pembahasan: Basa krama alus digunakan untuk berbicara dengan orang yang lebih tua dari kita.

8. Siti bocah sing sregep sinau.

Kosok baline sregep yaiku…..

A. Karep

B. Kesed

C. Kasep

D. Kasap

Jawaban: B

Pembahasan: Lawan kata sregep yaiku lumuh atau kesed.

9. Assalamualaikum Wr.Wb

Ukara ing dhuwur iku minangka…..perangan sesorah.

A. Penutup

B. Pambuka

C. Salam pambuka

D. Salam panutup

Jawaban: C

Pembahasan: Kalimat di atas merupakan salam pambuka dalam pidato.

10. Sesorah sawise ngucap salam banjur…..

A. Atur panuwun

B. Atur pangapura

C. Atur pakurmatan

D. Atur syukur

Jawaban: C

Pembahasan: Setelah mengucap salam, selanjutnya mengucapkan salam hormat.

(Tribunnews.com/Pondra Puger)