Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 10 Halaman 128 Grammar Review, Task 2: Complete The Sentences

Berikut ini kunci jawaban bahasa Inggris kelas 10 halaman 128 Grammar Review, Task 2: Complete the Sentences.

Kunci jawaban berupa melengkapi kalimat rumpang yang memiliki kolom berisi kata-kata acak.

Kunci jawaban dapat dipilih dari kolom tersebut yang berada di atas pertanyaan nomer satu.

Artikel yang berisi kunci jawaban ini digunakan untuk orang tua atau wali murid untuk mengoreksi jawaban siswa.

Pastikan siswa telah mengerjakan secara mandiri terlebih dahulu.

Berikut ini kunci jawaban bahasa Inggris kelas 10 halaman 128.

Task 2: Complete the Sentences

1. His unruly behavior frequently ___ many teachers and classmates. However, Mrs. Sabariah never gets tired of giving him advice every time he makes problem.

Baca juga :  Kunci Jawaban Tema 3 Kelas 5 SD Halaman 31: Kata Kunci Iklan

Jawaban: Angers.

2. The city was in fire. After analyzing the situation, the general finally ordered his soldiers to move. They ___ secretly to go out of the besieged city.

Jawaban: Advanced.

3. She cannot buy gadget, clothes, shoes, and textbooks.

However, the poverty never ___ the progress of her study.

For textbooks, she usually borrows them from the school library.

Jawaban: Hampers.

4. Don’t cheat in exam. Cheating means that you __ your own life principle

Baca juga :  Fakta Unik Dan Isi Teks Proklamasi Kemerdekaan Indonesia, Sempat Ditemukan Di Tempat Sampah

Jawaban: Betray.

5. The robber __ to surrender, but the police persuaded them to give up.

Jawaban: Refused.

6. Never ___ best friends for our own advantage because best friends are like precious treasure.

Jawaban: Betray.

7. On every Sunday morning, the student organizations and their members regularly ___ to the town square to entertain and educate people to reduce the use of plastic in daily life.

Jawaban: Rally.

8. He could finally graduate from high school despite the financial problems that he faced.

He __ his life problems successfully. Learn from him.

Baca juga :  Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 9 Halaman 37 Kegiatan 2: Mengidentifikasi Cara-cara Memersuasi

Jawaban: Conquered.

9. The ceremony in remembrance of our founding fathers and mothers ___ in the training field.

The ceremony was a tribute to them.

Jawaban: Took place.

10. When I was in Columbus, America, I heard Tanah Pusaka song.

I __ very emotionally touched, and I even cried. I missed Indonesia, my beloved country.

Jawaban: Felt.

*) Disclaimer: Artikel ini hanya ditujukan kepada orangtua untuk memandu proses belajar anak.

Sebelum melihat kunci jawaban, siswa harus terlebih dahulu menjawabnya sendiri, setelah itu gunakan artikel ini untuk mengoreksi hasil pekerjaan siswa.

(Tribunnews.com/Tartila Safira)