Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 10 Halaman 54 Bagian Reading: Tanjung Puting National Park

Berikut ini kunci jawaban bahasa Inggris kelas 10 halaman 54 bagian Reading: Tanjung Puting National Park.

Kunci jawaban bahasa inggris kelas 10 ini berupa menjawab pertanyaan berdasarkan teks bacaan berjudul Tanjung Puting National Park.

Kunci jawaban untuk menjawab pertanyaan dalam Task 2, pada sesi ‘Reading’

Orang tua atau wali murid dapat menggunakana artikel yang berisi kunci jawaban ini sebagai acuan pembelajaran.

Pastikan siswa mengerjakan terlebih dahulu.

Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 10 halaman 54

Reading

Task 2: Answer the following questions briefly

1. Based on the text, can you guess what ecotourism is? Give some examples of other ecotourism destinations.

Jawaban: Ecotourism is a kind of tourism in which tourist visit pristine, undisturbed natural areas. For example: Taman Nasional Komodo

2. As one of ecotourism destinations, what does Tanjung Puting National Park offer to tourists?

Jawaban: Tanjung Puting National Parks offers an impressive experience of living in a small boat and going into the jungle.

Baca juga :  Kunci Jawaban Tema 1 Kelas 2 SD Halaman 101: Perbedaan Hasil Mewarnai

Especially meeting with orang utans, and seeing proboscis monkeys.

3. How is the park different from the parks in cities?

Jawaban: Parks in cities are man-made. Tanjung Puting National Park is a jungle. it’s real natural environment

4. How is Camp Leakey related to Tanjung Puting National Park?

Jawaban: Camp Leaky is located in the Tanjung Puting National Park.

5. What does the word ex-captive tell you about the orangutans in Camp Leakey, which is a rehabilitation site for orangutans?

Jawaban: Ex-captive orang utans means that the orang utans once were caught by human beings and lived with them for some time.

6. How can people reach Camp Leakey?

Jawaban: Visitors can reach Camp Leaky by taking a small boat or perahu klotok.

Baca juga :  Kunci Jawaban Seni Budaya Kelas 9 Halaman 9 Mengenal Pelukis Dan Aliran Seni Rupa

7. What is special about the means of transportation to Camp Leakey?

Jawaban: The major means of transportation to Camp Leaky is a small boat. This boat also serves as ‘hotel’ in which tourists sleep, cook, and eat, and enjoy the sight and sound of the jungle.

8. What can tourists enjoy during their trip to Camp Leakey?

Jawaban: Pada siang hari wisatawan dapat menikmati aktivitas bekantan dan pada malam hari dapat menikmati langit malam yang cerah dan gemerlap bintang.

9. What do you think is the most interesting scene in Tanjung Puting National Park?

Jawaban: I like see a orang utan climb and hanging on tree. The air is very fresh and clean

10. How important is the research by Dr. Birute Galdikas?

Jawaban: The result of research about orangutans can be used to help preserve orangutans to protect them from being extinct.

Baca juga :  Pengumuman SBMPTN 2022 Hari Ini Pukul 15.00 WIB, Berikut Link Mirror Dan Cara Cek Hasilnya

11. What is the author’s purpose in writing this text?

Jawaban: The author describes the place to inform other people about the beauty of the place to make them interested and finally visit the place.

12. How is each paragraph related to each other?

Jawaban: Paragraph one identifies the object (Tanjung Puting National Park) and the characteristics of the object (amazing) and the other paragraphs describe the amazing nature of the object by describing the details.

13. What is the most dominant tense used in this text?

Jawaban: Simple present tense. Another dominant language feature is noun phrases.

*) Disclaimer: Artikel ini hanya ditujukan kepada orangtua untuk memandu proses belajar anak.

Sebelum melihat kunci jawaban, siswa harus terlebih dahulu menjawabnya sendiri, setelah itu gunakan artikel ini untuk mengoreksi hasil pekerjaan siswa.

(Tribunnews.com/Tartila Safira)